Ventilator cu recuperator de caldura 340mm Prana

Transport
  • verificare colet la livrare
  • gratuit pentru comenzile mai mari de 300 lei

Garantie: 24 luni

Cod: Prana-340S

Cumpara Online si primesti 3% reducere in electric points
Regulament Electric Points
Electric points: 0


Producator
Prana
5800 lei
* pretul include TVA 19%

Descriere

Principiul de functionare al ventilatorului cu recuperare de energie termica :


Aerul evacuat din incapere cedeaza caldura aerului rece si proaspat admis de afara, prin peretii schimbatorului de caldura, pastrand caldura in incapere si in acelasi timp mentinand un nivel optim de umiditate. Vara, fenomenul se inverseaza: aerul fi erbinte de afara cedeaza caldura aerului evacuat, pastrand astfel racoarea in incapere. Iar datorita faptului ca admisia si evacuarea sunt separate, fluxurile de aer functioneaza simultan si nu se amesteca.
Sistemul functioneaza fara filtre cu potential de contaminare. Schimbatorul de caldura este confectionat din cupru, care are o conductivitate termica foarte ridicata, si este un antiseptic natural. Cuprul nu rugineste si nu se deterioreaza in timp. Datorita lungimii scurte a sistemului, se pastreaza energia si forta vitala a aerului de afara.


IN CONSECINTA:
«Prana» nu doar aeriseste Incaperile, ci asigura o cantitate suficienta de aer proaspat si bogat in oxigen si ioni naturali in incapere.
Pe langa toate acestea, datorita recuperatorului, creste eficienta energetica a locuintei, care inseamna economii cu cheltuielile de incalzire de pana la 30% in timpul iernii, si economii de pana la
70% din bugetul energiei consumate pentru aerul conditionat In timpul verii.
PRINCIPALELE AVANTAJE ALE RECUPERATOARELOR PRANA:
-Dimensiuni compacte: Intregul recuperator este ascuns in grosimea peretelui, afara raman doar grilele de ventilatie.-Debit mare de aer: datorita tehnologiei revolutionare dublu fl ux, admisia si evacuarea aerului se produce simultan si continuu, iar aceasta inseamna un debit dublu de aer fata de recuperatoarele
clasice cu fl ux reversibil. In consecinta cel mai mic recuperator «Prana» este suficient pentru a ventila o suprafata de pana la 60mp.-Schimbator de caldura din Cupru: In primul rand, Cuprul are o conductivitate termica excelenta. In al doilea rand, datorita faptului ca cuprul este un antiseptic natural (cu proprietati similare argintului), In interiorul schimbatorului de caldura se creeaza un mediu care asigura decontaminarea aerului, unde virusi, bacteriile si microbii isi pierd viabilitatea.-Eficienta energetica de pana la 91%: se obtine prin trecerea simultana si continua a fl uxurilor de admisie si evacuare, prin schimbatorul de caldura din cupru, fara a se amesteca fl uxurile de aer. 
si pana la 70% economii cu energia consumata de aerul conditionat In timpul verii.-Viteza si usurinta de instalare: montajul se poate face In doua ore, fara praf si fara a fi nevoie ulterior de alte lucrari de reparatie. In partea superioara a unui perete exterior se executa o gaura In perete cu diametrul corespunzator modelului. Unitatea este montata In perete cu spuma poliuretanica, sau alt material de etansare.
- Fara consumabile: recuperatoarele au sistem de auto-curatare, nu au filtre cu potential de contaminare care sa necesite schimbari periodice.-Accesibilitate si usurinta la Intretinere.-Consum mic de energie: consumul maxim de energie electrica este de la 32Wh la 310Wh In functie de model.-Sistem de comanda simplu si comod: controlat de o telecomanda sau un variator (comutator reostat).
-Absolut silentios In modul de functionare “Noapte”: (pentru gama rezidentiala).


 


-Cu acest ventilator se obtine un nivel ridicat al calitatii vietii, multe din alergii sunt eliminate, efectul de condens dispare, apartitia mucegaiului este leiminata.  


Date tehnice :Debit admisie aer 1100 mc/ora
Debit evacuare aer 1100 mc/ora
Sistem dublu flux, cu admisia si evacuarea simultana
Schimbator de caldura din Cupru
Eficienta energetica 78%
Clasa de efi cienta energetica A+
Consum de energie electrica intre 30 si 110 Wh
Functia «PREINCALZIRE»* (cu rezistenta electrica)
Izolatie termica si fonica
Nivel de zgomot in regimul «NOAPTE» - 25dB
Sistem de control, telecomanda sau variator
Certifi cat european de calitate CE


Ventilatorul este livrat cu telecomanda cu ajutorul careia se poate alege modul de functionare si e poate porni radiatorul de preincalzire aer ( in cazul in care afara sunt temperaturi sub -25 grade celsius) 


Sistemul de ventilare este potrivit pentru aplicatii rezidentiale:


- Case
- Vile
- Apartamente
- Spatii de birouri
- Institutii scolare si prescolare
- Gradinite
Recuperatorul asigura un flux permanent de aer proaspat si normalizeaza umiditatea in incapere si eliminand definitiv cauzele aparitiei condensului pe geamuri, igrasiei si mucegaiului.


Alte modele disponibile  


Scrie un review

Produse