Termeni si Conditii

Termeni si conditii

Articolul 1 - SCOP

Termenii si conditiile generale de vanzare (in cele ce urmeaza TCGV) se vor aplica tuturor vanzarilor de  produse de catre SC Trivolt Distribuitor SRL cu sediul in Strada Apusuli , nr. 3, localitatea Catelu, judetul Ilfov, Nr. Registru Comertului: J23/3300/2016, CIF: RO36421140. In acest TCGV, urmatorii termeni vor insemna:

 • "Cumparator": persoana, firma, companie sau alta entitate juridica care emite o Comanda.
  • "Vanzator": societatea comerciala Trivolt Distribution SRL.
  • "Produs": orice articol pus la dispozitia Cumparatorului de catre Vanzator.
  • "Comanda": un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Produsele si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Produse si sa faca plata acestora.
  • "Contract": o Comanda confirmata de catre Vanzator.
  • "Specificatii": toate specificatiile si/sau descrierile Produselor asa cum sunt precizate in Comanda.

Articolul 2 - DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei Comenzi pe site-ul http://www.materialeelectrice.ro.ro/ Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile. Comanda minima este de 10 lei si ea va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

1) Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice;
2) Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul);
3) TCGV .

Daca Vanzatorul confirma Comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea Comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator. Vanzatorul nu considera in niciun moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

Articolul 3 – MODALITATE DE A COMANDA

Vanzatorul pune la dispozitia Cumparatorului urmatoarele modalitati de a comanda produsele dorite:

 1. online, direct pe siteul  http://www.materialeelectrice.ro/;
 2. la adresa de mail office@materialeelectrice.ro specificand toate datele necesare livrarii si facturarii produselor dorite.

Articolul 4 – MODALITATE DE PLATA

Pentru achitarea contravalorii Produselor Vanzatorul pune la dispozitia Cumparatorului urmatoarele modalitati deplata:

 1. ramburs(plata se va efectua direct curierului care va aduce comanda la data si la ora stabilite);
 2. prin OP (in acest caz livrarea Produselor dorite se va efectua de catre Vanzator la adresa dorita de Cumparator numai dupa ce contravaloarea produselor a intrat in contul Vanzatorului).
 3. Card bancar la sediile companiei
 4. Plata online cu card bancar        

Articolul 5 – MODALITATE DE TRANSPORT SI LIVRARE

 1. Vanzatorul se obliga sa livreze Cumparatorului Produsele in termen de 2-7 zile de la data confirmarii Comenzii, pentru Produsele aflate in stocul curent. Acest termen este orientativ, el putand fi modificat din motive independente de vointa Vanzatorului. Daca unul ori mai multe dintre Produsele comandate nu se mai afla pe stoc, Cumparatorul va fi instiintat in acest sens, termenul de livrare pentru aceste Produse fiind de 10-21 zile lucratoare.  Produsele se livreaza in limita stocului disponibil. Comanda plasata in site nu presupune angajament ferm de livrare. In unele situatii produsele se delisteaza si vanzarile se fac numai in limita stocului disponibil.
  Vanzatorul va preda pachetul care contine Produsele comandate de Cumparator agentului de la courier, moment in care Cumparatorul va fi instiintat printr-un email de statusul Comenzii sale(Expediata catre curier).
 2. Pretul transportului este urmatorul:
 3. Plicuri: - 27 lei;
 4. Colete cu valoarea sub 300 lei, transport contra cost 27 lei;
 5. Colete cu valoarea peste 300 lei, transport contra cost 0 lei;
 6. Cost suplimentar(plic, colet): - km suplimentar: - 0,0 lei / km in cazul expeditiilor efectuate in alte orase in afara celor cuprinse in lista oraselor in care courierul are colaboratori.
 7. Vanzatorul pune la dispozitia Cumparatorului poate alege optiunea "check on delivery", acest serviciu oferindu-i Cumparatorului posibilitatea de a deschide si vizualiza continutul coletului inainte de confirmare. Costul acestei optiuni este de 3 lei.
 8. Pentru produsele cu greutate sau volumetrie ridicata ( in special cabluri, platbanda, jgheaburi metalice , stalpi iluminat, panouri fotovoltaice  sau orice produs a gabaritic) se poate percepe taxa suplimentara , de regula , de 1 leu / kg sau calculat volumetric ( callcul per kg in functie de volum produs) . In cazul  produselor volumetrice vi se va transmite  costul livrarii ( de exemplu : stalpi iluminat ) De asemeni acest tip de livrare nu poate fii efectuat cu plata ramburs, se poate numai card online sau op in avans .
 9. Preturile afisate  contin TVA.
 10. Debitarea cablurilor necesata plata integrala in avans .
 11. Anumite comenzi pot fii livrate numai cu plata in avans OP sau card online, in special comenzile complexe cu multe repere sau produse aduse pe comenzi speciale.

Articolul 6 – POLITICA DE RETURNARE

 1. Conform OG nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta completata de  Legea nr. 51/2003, "consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor". Pentru returnarea Produsului Cumparatorul trebuie sa notifice in scris acest lucru la adresa de email office@materialeelectrice.roNumai cererile scrise se vor lua in considerare. In maxim 30 de zile de la data returnarii Vanzatorul va inapoia contravaloarea produsului in contul Cumparatorului sau prin mandat postal. Cheluielile de returnare si comisioanele bancare vor fi suportate de Cumparator si se vor scadea din suma de returnat.
 2. De asemenea, Cumparatorul poate returna un Produs livrat gresit de catre Vanzator. Si in acest caz Cumparatorul trebuie sa notifice in scris acest lucru in termen de maxim 24 ore de la data primirii coletului la adresa de email office@materialeelectrice.ro.
 3. In eventualitatea in care Produsul achizitionat este nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, cu conditia notificarii in scris a Vanzatorului la adresa de email office@materialeelectrice.ro in termen de 48 de ore de la primirea produsului. In situatia in care Produsul nu mai este disponibil fie se va inlocui cu un produs similar, la alegerea clientului, fie se va returna contravaloarea acestuia.
 4. Cumparatorul se obliga sa returneze Produsul in ambalajul original, insotit de toate accesoriile si documentele originale. Nu se pot returna(vor fi refuzate de catre Vanzator) Produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, etc.
 5. Cablurile electrice,bara de cupru sau orice alt produs debitat (taiat la dimensiuni personalizate) se considera produs la comanda, NE returnabil, de asemena plata pentru aceste produse se face anticipat , si in anumite cazuri exista taxa de taiere . 
 6. Plata returului de marfa se face exclusiv in cont bancar in termen de maxim 14 zile calendaristice de la procesarea returului de marfa ( receptia bunurilor returnate in depozit furnizor) 
 7. Produsele aduse pe comanda personalizata, la cererea clientului, pe  import, nu se pot returna.
 8. Produsele fabricate pe comanda speciala a clientului, sau produse ajustate la lungimile solictate de catre client( exemplu - taiere cabluri la lungime solicitata) nu se pot returna, acestea sunt considerate produse personalizate si nu mai pot fi comercializate. 
 9. Pentru corpurile de iluminat decorativ care se aduc din import pe comanda, se percepe plata unui avans sau chiar a sumei integrale, acest tip de produs, adus pe comanda ferma, nu poate fi returnat
 10. Perioada de retur este urmatoarea:

  • persoane fizice sau asociatii de persoane fizice: 14 zile din momentul intrarii in posesie. Comenzile ridicate din showroom nu se pot returna!
  • persoane juridice: 3 zile de la momentul intrarii in posesie.

Articolul 7 – PROMOTII, DISCOUNTURI SI CONCURSURI

 1. Vanzatorul  isi stabileste singur regulamentele promotiilor si a concursurilor pe care le organizeaza. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta eventualilor participanti numai prin intermediul site-ului propriu sau prin mesaje de posta electronica. De promotii beneficiaza doar acele Comenzi care respecta intocmai regulile afisate pe site. De asemenea promotiile se aplica doar Comenzilor care sunt inregistrate de catre companie in perioada de timp in care promotia este valida si numai in limita stocului disponibil. Vanzatorul nu garanteaza disponibilitatea Produselor pentru promotie si o poate intrerupe sau anula in orice moment fara nici o notificare prealabila.
 2. Pentru Cumparatorii fideli, functie de valoarea si frecventa Comenzilor, Vanzatorul poate oferi facilitati de pret negociabile direct.

Articolul 8 - EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

 1.  Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Produsele care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;
  Informatiile prezentate pe siteul Vanzatorului au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile Produselor pot fi incomplete insa Vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat.
  Comunicarea cu magazinul - se poate face prin interactiunea cu acesta,  postarea opiniilor vizavi de Produse sau comunicarea prin adresele mentionate la rubrica "contact". Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul, are libertatea de a gestiona informatiile primite, fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

Articolul 9 – TERMENE, PENALITATI

 1. In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii.
 2. In cazul in care Cumparatorul intarzie din vina sa plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata.
 3. In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea Produselor Comanda va fi anulata.

Articolul 10 - RISCURI SI RESPONSABILITATI

 1. In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Produsele in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.
  Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
  Vanzatorul va efectua livrarea Produselor pe teritoriul Romaniei.

Articolul 11 - TRANSFERUL PROPRIETATII

 1. Proprietatea asupra Produselor va fi transferata in momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora. Vanzatorul nu poate fi facut responsabil de continutul coletelor expediate decat daca exista un document incheiat de catre Cumparator si reprezentantul curierului care a efectuat livrarea.

Articolul 12 - RASPUNDERE

 1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor dupa livrare si in special pentru pierderea Produselor.
 2. Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.
 3. Vanzatorul nu raspunde de eventualele defectiuni ale Produselor cumparate. Toata responsabilitatea acestor defectiuni si repararea lor revine in sarcina importatorului si service-ului autorizat. Toate Produsele sunt insotite de certificatul de garantie original emis de furnizorul nostru.

Articolul 13 - FORTA MAJORA

 1. Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Articolul 14 - LEGEA APLICABILA - JURISDICTIA

 1. Prezentul contract este supus legii romane. Orice litigii nascute din interpretarea si executarea acestui contract se vor solutiona pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente de la sediu Vanzatorului.

Articolul 15 - PREVEDERI DIVERSE

 1. Daca una sau mai multe prevederi ale prezentelor TCGV sunt in conflict cu oricare cerinta legal aplicabila, numite prevederi nu vor fi aplicate si partile se vor stradui impreuna sa convina asupra unor noi prevederi care sa respecte spiritul prevederilor initiale.
 2. Partile din contract vor fi considerate contractanti independenti si niciuneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.
 3. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu cumpararea si lansarea comenzii, Cumparatorul accepta fara obiectiuni conditiile si termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat.

 

Produse cadou

Cadouri garantate pentru comenzi mai mari de 250 RON

Produse