LAMPA ST VIOLET 2 X 18 W, G13, BALAST ELECTROMAGNETIC, IP 44 - ALMA Almalux

130,63 lei
verificare colet
Garantie: 24 luni
electric points: 3
Buc

Cod : AL35003

* preturile contin TVA

Producator:

Almalux

Transport

  • verificare colet la livrare
  • gratuit pentru comenzile mai mari de 300 lei

Descriere

Corpurile de iluminat ale seriei VIOLET, concepute ca o alternativa moderna a surselor clasice de iluminat sunt caracterizate prin parametri ridicati de functionalitate, randament, eficienta luminoasa si durata de exploatare, pentru a satisface exigentele aplicatiilor de iluminat general civil si comercial. Produsele seriei VIOLET asigura un iluminat de tip direct, printr-o proportie mare de flux luminos dirijat in emisfera inferioara si o proportie mica mica de flux emis in emisfera superioara. Aceasta modalitate de iluminat este cea mai eficienta din punct de vedere energetic, deoarece fluxul luminos este orientat cu preponderenta in directia planului util si imbunatateste conditiile vizuale si ambientale.


Forma si designul minimalist asigura o mare versatilitate acestei serii de produse si faciliteaza adaptarea montajului atat prin suspendare de plafon, cat si prin fixarea aparenta de perete sau plafon.


Avantaje:


- cresterea eficientei energetice prin echiparea cu balasturi electronice;


- prelungirea perioadei de exploatare prin dotarea cu tuburi fluorescente liniare T8


- performante ridicate prin dotarea cu dispersor acrilic prismatic, turnat dintr-o bucata, cu garnitura de etansare.


Specificatii tehnice:


Corpurile de iluminat ale acestei serii sunt fabricate din tabla. Prin folosirea balasturilor electronice se asigura o mai buna performanta a lampilor, iar diferenta de pret dintre un balast clasic si unul electronic se amortizeaza in maxim 8 luni de functionare. Prelungirea cu aproape 3 ori a duratei de viata a surselor se atinge si datorita aprinderii instantanee (se elimina efectul de flicker al starterelor).


Cablare standard: IEC 598-1 EN 60598-1 CEI 34-21


Versiuni disponibile: pentru orice tip de produs exista modele cu sistem de emergenta pentru o lampa.


Paleta cromatica: culoare alba


Zone de utilizare: centre de conferinta si sali de birouri, unitati de invatamant, centre si cabinete medicale.


LAMPA ST VIOLET 2 X 18 W, G13, SISTEM OPTIC - METACRILAT PRISMATIC, BALAST ELECTROMAGNETIC, IP 44 - ALMALUX


Sursa iluminat T8 tub fluorescent cu soclu G13


Grad de protectie IP 44


Balast - electromagnetic


Sistem optic - metacrilat prismatic


Dimensiuni (lxLxh) - 195 mm x 670 mm x 70 mm


Aceste corpuri de iluminat pot fi echipate cu droser electronic, cu kit emergenta, balast dimabil, electronic.


Aparatajul auxiliar necesar functionarii adecvate a surselor de lumina este reprezentat de balast, igniter si condensator.


Balasturile trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:


- sa asigure stabilitatea descarcarii;


- sa introduca un procentaj redus de armonici;


- sa fie echipat cu sisteme de atenuare a parazitilor radio sau TV;


- sa prezinte o functionare silentioasa pe o perioada cat mai lunga de timp.


Din punct de vedere functional, aceste echipamente trebuie sa prezinte compatibilitate electrica, astfel incat functionarea surselor de lumina sa se faca la parametrii nominali. Balasturile utilizate pot fi: electromagnetice si electronice.


Balasturile electromagnetice folosite traditional au un factor de putere mic si un consum de energie relativ mare, fiind instalate la aproape toate sistemele de iluminare cu lampi fluorescente. Balasturile electromagnetice performante pot fi utilizate in vederea gestionarii judicioase a energiei electrice. In cazul cladirilor existente, utilizarea unor balasturi electromagnetice uzate moral poate fi o sursa importanta de scadere a performantei energetice a cladirii.


Prin directiva 2000/55/EC, Comunitatea Europeana impune producatorilor, vanzatorilor si implicit instalatorilor, designerilor si utilizatorilor, restrictii normative de eficienta energetica la balasturile lampilor fluorescente.


Federatia Europeana a Producatorilor de Corpuri de Iluminat (CELMA) a creat 7 clase de eficienta pentru balasturile lampilor fluorescente, incepand de la cea mai ridicata eficienta (A1, A2, A3, B1, B2, C si D) referitoare la alimentarea circuitului/


Clasele A1, A2 si A3 corespund balastului electronic pentru o functionare a lampilor fluorescente la aproximativ 36 Khz.


Clasele B1 si B2 corespund reactoarelor electromagnetice cu pierderi joase, din bobine de cupru de inalta calitate rulate pe nuclee de aluminiu.


Clasa C corespunde reactoarelor conventionale pe care Directiva Europeana le-a retras de pe piata din 20.11.2005.


Clasa D, retrasa de pe piata din data de 21.05.2002


Documente

Scrie un review

Produse compatibile