Eco ventilator cu schimbator de caldura R-50 Vents

1.131,00 lei
verificare colet
Garantie: 24 luni
electric points: 33

(un review)

set
sau

... si va contactam noi!

Cod : TwinFresh R-50

* preturile contin TVA

Producator:

Vents

Transport

  • verificare colet la livrare
  • gratuit pentru comenzile mai mari de 200 lei

Descriere

Ventilator de ultima generatie cu recuperare de caldura. 

In cladiri energia termica se pierde o data cu aerisirea incaperilor prin intermediul ferestrelor sau sisemelor de ventilatie traditionale.

Principalul rol al acestui ventilator este sa pastreze aerul curat in incaperi si sa nu faca pierderi de energie (cel mai eficient sistem, recupereaza 90% din energia termica in comparatie cu ventilatia normala sau ferestre unde se pierde la exterior peste 50% din energie ) 

Avantjele utilizarii ventilatiei eco in comparatie cu aerisirea prin ferestre ar fi :

Recuperare energetica 90%

Filtrare aer, lipsa praf sau insecte 

Lipsa zgomot

Acest ventilator este dotat cu placa de ceramica care are rol de captare temperatura aer circulant.

Cu ajutorul sistemulul de recuperare caldura se poate mentine in incaperi un aer curat permanent oxigentat fara a se face risipa de ernergie termica. 

Principiul de functionare este urmatorul :

Ventilatorul are sens de invartire al turbinei in ambele sensuri, practi el introduce si scoate aer consecutiv.

Ciclul I. Aerul viciat cald este extras din camera, apoi acesta  trece prin bateria ceramica (acumulatorul de energie)  si în timp ce curge prin ea, acesta se incalzeste si il umezeste acumuland pana  la 90% din energia continuta in aerul evacuat. Pe masura ce acumulatorul ceramic se incalzeste, automtat comutatorul schimba seensul ventilatorului  pentru a incepe ciclul II.
CICLUL II. consta in aport de aer curat curat din exterior, acesta va  trece prin bateria de ceramica(acumulatorul de energie) , absoarbe umezeala si se încalzeste la loc  pana la temperatura camerei, datorita caldurii acumulate la evacuare ( in ciclul I) . Deoarece temperatura acumulatorului scade scade,
ventilator comuta iar in modul extragere  si ciclul este reinnoit. 
Modul de funcționare intre aprovizionare si extractie aer din incaperese repeta  la fiecare 70 de secunde.

Componentele principale ale  unui ventilator cu schimbator de caldura sunt:  o conductă de aer telescopica cu lungime reglabilă, acumulator de caldura,  unitate ventilator,  placa de montare si o hota de ventilatie exterioara. 

Caracteristici ale acumulatorului de caldura:

High-tech acumulator de energie ceramica are o eficienta de regenerare pana la 90% este utilizat pentru recuperarea energiei termice aerului evacuat si incalzirea aerului de alimentare. Datorită  structurii celulare ale sale, acumulatorul are o zona mai mare de contact cu aerul si o excelenta proprietate termoconductoare precum si de acumulare, inmagazinare energie.
Acumulatorul de energie are un tratament special anti-bacterian pentru a preveni generarea bacteriilor in interiorul regenerator. Tratamentul antibacterian este evaluat sa reziste pentru functionare timp de 10 ani. Partea interioara a regeneratorului este acoperita cu un material izolant cu ajutorul un lac special.

Cele doua filtre incorporate  sunt utilizate pentru a curata fluxurile de aer. Filtrele asigura o curatare a aerului proaspat de praf si a insectelor si pentru a proteja piesele de ventilatorului de  murdarie. Filtrele au tratament antibacterian. Filtrele se pot  curata fie cu un aspirator sau spalat cu apa, fara a provoca nici un rau tratamentului antibacterian.

Grila exterioara este special conceputa pentru o evacuare usoara a aerului si a condensului rezultat, fara sa existe pericolul scurgerii acestuia in perete. Grila exterioara are circuit de labirint pentru aer, astfel impiedicand accesul direct al aerului provocat de vant. La interior grila este acoperita cu un material special care nu permite accesul sunetului la interior (isonorizat) 

Sistemul de automatizare ventilator permite operarea in patru moduri:
1. Modul de ventilatie (extract sau de alimentare) la viteza mica
2. Modul de ventilatie (extract sau de alimentare) la viteza mare
3. Modul reversibil (regenerare) la viteza mica
4. Modul reversibil (regenerare) la viteza mare

Modul de operare poate fi selectat de pe panoul lateral al ventilatorului sau prin element de comanda de la distanta KVR

Sistemul KVR de comanda poate actiona simultan 4 ventilatoare

Caracteristici ventilator 

Tensiune de alimentare 230V

Putere 3.5W treapta 1 sau 4.6W la treapta 2

Capacitate circulare volum aer 25mc/h treapta1 sau 50 mc/h in treapta 2

Rotatii pe minut 570 respectic 1100

Zgomot la 1 metru distanta 24 db treapta 1 respectiv 34db treapta 2 

Zgomot la 3 metri distanta 14 db treapta 1 respectiv 24db treapta 2  

Zgomot exterior 18db 

Temperatura de aer maxim transportata -20+50 grade celsius

Rata de eficienta termica pana la 90%

Tubulatura 150mm

Grad de protectie IP24

Dimensiuni 

 
Documente

Scrie un review

Review-urile utilizatorilor pentru Vents Eco ventilator cu schimbator de caldura R-50

  • Buyer ,

    Silentios, ventilieaza camera , face aport de aer la temperatura camerei indiferent de temperatura de afara. Nu mai este nevoie sa tii fereastra deschisa pentru aerisire si nici praf nu mai intra de afara. Il recomand

    Review util? Da